joi, septembrie 23, 2010

Sibiu 2010

    "Biserica Evanghelica [..] este una dintre cele mai frumoase și impresionante clădiri gotice din Transilvania" spune Wikipedia despre biserica pe care am vizitat-o noi intr-o dupa amiaza de august.

    Cu multe incurajari din partea baietilor am urcat si in "turnul pe 7 nivele cu cele patru turnulețe pe colturi" (tot de la Wikipedia citire). Prima data cand am aflat ca cele patru turnulete au si o alta semnificatie (dreptul de a da si executa sentinte de moarte) decat cea decorativa a fost la Medias.
Asa se vede Sibiul din cele 4 turnulete.

 Asa aratam eu dupa ce am urcat in turn (adrenalina isi facuse efectul)

Dar am primit incurajari si promisiuni (mituiri sau santajuri, dupa caz) din partea celor doi viteji care au fost alaturi de mine

asa ca am mai si coborat, lucru de departe mai anevoios decat urcatul. Ne-am tras sufletele in piata Huet de unde am admirat Colegiul National "Samuel von Brukenthal" unde mi-ar fi placut sa invat, desi in el se studiaza exclusiv in limba germana.

    Apoi am luat-o la pas prin Sibiu si am mai visat putin cu ochii deschisi.
Aici mi-ar fi placut sa locuiesc

si sa-mi clatesc in fiecare zi ochii cu asa ceva

    De ceva vreme, trec in fiecare an prin Sibiu si de fiecare data intalnesc cate ceva care ma incanta. Abia astept vizita urmatoare :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu