marți, octombrie 26, 2010

Ocna Sibiului

    Ocna Sibiului este locul ideal pentru un concediu cu copiii. Dintre toate locurile in care am fost pana acum cu Alex in concediu acesta mi s-a parut de departe cel mai accesibil si mai potrivit.
    Complexul este alcatuit din doua hoteluri, Salinas (3 stele) si Helios (4 stele), un restaurant, o baza de tratament si o baza de agrement. Baza de agrement pune la dispozitie, printre alte facilitati, doua piscine exterioare -una cu apa sarata mai adanca si una cu apa dulce mai micuta, pentru copii- si o piscina acoperita si incalzita, in interiorul hotelului Helios. Intre aceste trei piscine si somn ne-am impartit majoritatea timpului petrecut in concediul din aceasta vara.
    In apropiere se gasesc lacurile Horea, Closca si Crisan, cuprinse in complexul Strand, si Lacul fara Fund, in curs de reamenajare in luna august, lucru care nu ne-a impiedicat sa-l "probam".
    Sub indrumarea lui Cristi, Alex a invatat sa inoate, sa faca scufundari si sa se spele singur, lucruri de care sunt amandoi foarte mandri si pe care nu le vor uita probabil niciodata.
    La capitolul minusuri voi trece:
    - infrastructura care era in reabilitare, ceea ce a dus la ingreunarea accesului catre statiune si la limitarea plimbarilor prin Ocna Sibiului
    - liliacul pe care l-am gasit in camera in prima noapte (nu stim daca el era mai speriat de noi sau noi de el, dar noi am invins, adica ne-a salvat Cristi pe care l-am declarat eroul nostru)
    - viespile care aveau cuib undeva in apropierea restaurantului si ne bazaiau dimineata la cafea (altfel pasnice, n-am auzit pe nimeni sa fi fost intepat de ele)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu