joi, martie 01, 2012

Martisor

   sursa           
  
    Intre atatea sarbatori "importate" (Ziua Indragostitilor, Halloween, Thanksgiving), 1 Martie supravietuieste ca o frumoasa traditie romaneasca.
    Acolo unde am crescut eu, fetele dau martisoare de 1 Martie baietilor si isi leaga in jurul mainii o ata alb-rosie. Imi place traditia asta si cred ca o voi invata si pe Ana despre ea cand va mai creste. Aici, la Bucuresti, de cate ori am incercat sa ofer domnilor martisoare de 1 Martie am primit priviri ciudate, asa ca am renuntat de cativa ani sa mai incerc.
    Pretuiesc de asemenea si sarbatoarea de 8 Martie ca Ziua Mamei sau Ziua Femeii deopotriva, desi multa lume considera ca ar trebui desfiintata pe motiv ca "este o sarbatoare comunista".
    Pentru mine zilele de 1 si 8 Martie au o imensa incarcatura emotionala. Cand eram mica inventam felicitari din orice si ii cantam mamei "De ziua ta mamico/ In dar ti-am adus inima'. Acum de cate ori imi canta Alex asa imi dau lacrimile spre marele lui amuzament (desi cred ca este incantat sa stie ca are o asemenea putere asupra mea).
    Imi plac activitatile pe care le putem face impreuna cu copiii nostrii cu aceste ocazii. Imi place emotia din ochii lui Alex cand imi spune ca imi pregateste o surpriza pentru 1 sau 8 Martie. Imi place prea plinul din sufletul lui si felul in care incearca din rasputeri sa nu-mi spuna despre ce este vorba "ca sa fie o surpriza, mami". Imi place cum comploteaza impreuna cu dragul meu sot sa-mi faca surprize, si cum ma tachineaza amandoi in zilele si momentele de dinainte de surpriza.
    Imi place casa plina de flori de primavara, fragile si atat de parfumate. Imi place combinatia de alb cu rosu. Si imi place sa fiu rasfatata.
    O primavara fericita!
    

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu