vineri, aprilie 26, 2013

Hotelul de Gheata de la Balea Lac

    Despre hotelul de gheata care se construieste in fiecare iarna la Balea Lac stiam de multi ani, insa nu ajunsesem sa-l vedem inca. Cu programul nostru care trebuie sincronizat intre 3 familii, cu greu mai ajungem sa iesim iarna undeva. Asa ca, prin ianuarie, ne-am gandit ca ne-ar place (si noua si copiilor) sa ajungem sa-l vedem si ne-am programat primul weekend din februarie special pentru aceasta activitate. 
    Ne-am rezervat o camera pantru 4 persoane la pensiunea Balea Sat (curata si primitoare, cu gazde foarte faine) si ne-am pornit catre Cartisoara, caci doar din partea aceea se poate urca iarna la Balea Lac, Transfagarasanul fiind inchis. 
    Ne-am oprit in Brasov sa mancam si ne-am uitat luuung, caci si Brasovul arata ca si Bucurestiul, mohorat si fara zapada. Dar ne-am amagit cu gandul ca, poate, mai spre baza muntilor va fi ceva mai alb. Gresit. In Cartisoara era zapada doar pe sub garduri si pe unde fusese facuta gramezi. Am gasit un petec de zapada si in curtea pensiunii, dar copiii au avut grija sa se traga cu saniile pe el, asa incat pana ne-am dus la culcare zapada disparuse cu totul din curte - se facuse una cu pamantul de sub ea.
    Planul era sa urcam de dimineata cu masina pana la Balea Cascada, de unde sa luam telecabina si sa urcam la Balea Lac. Ajunsi la casacada am avut o surpriza: combinatia de vant foarte puternic cu gheata de pe jos ne punea din greu la incercare pozitia verticala. 
   La telecabina am aflat ca exista o avertizare de vant foarte puternic (cel de afara, care ne dadea pe noi pe spate, se pare ca nu era foarte puternic)  si ca exista posibilitatea sa nu mai coboram in aceeasi zi de sus (daca se hotarau ei ca e prea periculos). Asa ca am hotarat ca eu cu Ana sa ramanem pe loc si baietii sa mearga sus. As fi urcat si eu cu Ana, dar, nu stiu cum impachetaseram bagajele cand am plecat de la pensiune, ca n-aveam in rucsacelul de la noi nici macar un pampers.
   Deci nici anul acesta n-am vazut hotelul decat in poze... mai incercam iarna viitoare. 
   Sus, la Balea Lac, era intr-adevar zapada. Si viscol. 
   Din ce mi-au povestit baietii, hotelul este construit din caramizi de gheata (cat au putut vedea de-afara, caci era ingropat in zapada), mobilierul este tot din gheata, camerele n-au usi ci perdele si nici unul dintre ei nu s-a lamurit in privinta localizarii toaletei. Nu ca ar fi fost vreunul tentat sa o foloseasca, imbracati fiind pana in dinti, dar ca idee caci vorbim, totusi, de un hotel functional. 


 Baietii au vazut intai biserica
 apoi restaurantul
 si camerele
    

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu