sâmbătă, august 10, 2013

Sfarsitul clasei a II-a

    Stiu ca 20 iunie a fost de mult, ca in curand va fi septembrie si va incepe clasa a III-a, dar abia acum am reusit sa ajung sa scriu cateva cuvinte despre sfarsitul clasei a II-a.
    Festivitatea (despre care n-am fost siguri ca va mai avea loc pana in ultimele zile de scoala) s-a tinut, ca de obicei, intr-o dupa-amiaza cu soare nemilos, in curtea interioara a scolii. Intr-un haos cu care m-am obisnuit deja, care rapeste orice urma de solemnitate sau bucurie momentului. Intr-un careu desenat de bodyguardul scolii cu creta si impartit in spatii atat de mici incat era evident ca nu va fi respectat. Dar a trecut.

Adăugaţi o legendă

    Pentru noi clasa a doua a fost grea. Nu pentru continut, n-a avut probleme in a intelege si asimila materia propusa, ci pentru forma. Forma este o mare dezamagire atat pentru noi - parintii, cat si pentru el - elevul.
    A incheiat anul cu FB (ca si restul colegilor), a fost la concursuri, a luat diplome. Stie ca ar fi putut mai mult. Dar nu-i este draga scoala, nu se simte apreciat acolo.


    In ultima saptamana de scoala din clasa a II-a si-au primit manualele pentru clasa a III-a. Deja le-a rasfoit pe majoritatea. De fapt, l-a sarit doar pe cel de matematica (!). L-am intrebat cum i se pare matematica in general: plictisitoare! Aceleasi adunari si scaderi la nesfarsit! N-am stiut ce sa-i spun.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu