vineri, februarie 14, 2014

Ce-am mai facut (11)

    Pe 1 decembrie 2013 am inceput (alaturi de alte 2000 de doamne din lumea intreaga) sa tricotez o esarfa - Advent Calendar Scarf 2013 - intr-o initiativa gazduita de forumul Ravelry. 

    Ravelry este resursa suprema pentru oricine tricoteaza, croseteaza, vopseste lana sau o toarce. Orice fel de tipar cauti il vei gasi pe Ravelry. In orice moment, pe Ravelry se desfasoara cel putin un KAL (knitt-along) sau un CAL (crochet-along), care sunt, pe romaneste, sezatori virtuale. 
    Un KAL a fost si proiectul Advent Calendar Scarf 2013 doar ca unul mai special in care instructiunile au fost publicate treptat, cate putin in fiecare zi. Ideea din spatele esarfelor Advent Calendar (ca a fost cate una in fiecare an, in ultimii 4 ani) este sa tricotezi cate putin in fiecare zi (notiunea de putin e relativa pentru ca e vorba de aproximativ 2 ore pe zi) si in fiecare zi alt tipar. Dupa cum se poate observa in poza esarfa este o inlantuire de modele diferite, care folosesc tehnici diferite - pe unele dintre ele le-am invatat acum, pe altele le stiam din trecut. 

    Avantajul unui KAL de aceasta dimensiune (cu peste 2000 de participanti) este ca intotdeauna se va gasi cineva sa-ti raspunda, indiferent ce intrebare sau nelamurire ai. Am invatat sa tricotez cu margele (iupiii) sa unesc firele intre ele (la sfarsitul ghemului) fara sa imi ramana capete libere, am invatat ce inseamna blocking pentru tipare dantelate si in ce fel se schimba aspectul lucrului prin blocare.    
    Mai este un avantaj: printre atatia oameni sigur se gasesc cativa care au acelasi ritm cu tine asa ca nu ramai singur si are cine te incuraja. Exista inca un forum pentru cei care abia s-au apucat sau inca n-au terminat de tricotat esarfa (se presupunea ca va fi gata inainte de Craciun - de unde si numele) si este foarte prietenos.

    Esarfa mea cuprinde doar tiparele aferente zilelor 1-21 pentru ca mi-am dat seama (prea tarziu, totusi) ca esarfa mea va deveni de nepurtat daca ma voi incapatana sa termin toate zilele. Si asa are 3 metri si e destul de dificil de purtat, dar imi place la nebunie si am tot purtat-o zilele asta cat a fost frig pentru ca, desi e dantelata si e plina de gaurele, este foarte moale si calduroasa. Ma gandesc, totusi, sa o desfac si sa o mai scurtez. Inca nu sunt hotarata.

7 comentarii:

  1. si eu sunt pe ravelry , Irina-ro.Superba esarfa. E mare, dar parca e pacat totusi s-o strici.

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc Irina, venind de la tine e un mare compliment.
    Nu vreau sa o stric cu totul, doar sa desfac 2-3 sectiuni ca sa fie ceva mai normala, problema e ca imi plac toate modelele pe care le-am facut (mai ales ultimul) si nu ma lasa inima sa ma despart de ele.
    Data viitoare voi fi mai atenta, cu siguranata.
    Te-am adaugat la prieteni pe Ravelry, eu sunt mariamagdalenag (nu stiu la ce ma gandeam cand mi-am ales nick-ul asta)

    RăspundețiȘtergere
  3. E f. frumoasă eşarfa. Dar daca o dai pe din două şi coşi finuţ cele două părţi, lăsând necusut cât să îţi intre capul, de fapt vreo 40 cm. Vei obţine o pelerină de 1, 5 metri care se vor distribui uniform pe umeri.Si daca adaugi şi nişte canafi (2) la partea din spate, e super. Nu imi dau totusi seama de lăţime. Dar am văzut la un târg handmade asa ceva şi am si eu o pelerină asemănătoare (adică cum am descris eu ideea). Şi ca să îi dai o pată de culoare veselă, merge o floricică croşetată în acelaşi stil, aplicată ulterior şi musai de nuanţă corai sau roşu, roz, mov sau ceva de genul. Dacă incerci, nu o strici şi îţi ia foarte puţin timp.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. o sa studiez si varianta asta
      momentan o infasor de vreo 3 ori in jurul umerilor si asta e

      Ștergere
  4. chiar, e faina ideea Ghindei, sa o transformi intr-un fel de poncho, asa ar iesi si modelele mai mult in evidenta

    RăspundețiȘtergere