sâmbătă, februarie 02, 2019

Acolo unde femeile sunt regi - Christie Watson


    Am cumpărat această carte pentru că mi se părea că am nevoie să citesc ceva frumos despre femei și titlul promitea măreție: regi, un ținut îndepărtat, pe copertă era o femeie de culoare și ei păstrează vii tradiții cu adevărat străvechi.
    Dar am avut parte de o surpriză de proporții.
    Am citit-o în 3 zile (între 13 și 16 noiembrie 2018) și  asta înseamnă foarte repede la cât timp am în mod normal pentru citit. Îmi amintesc că am stat două nopți la rând să o citesc aproape ținându-mi respirația și că atunci când am terminat-o îmi curgeau lacrimi. E o carte foarte bine scrisă și foarte profundă.
    Cartea e despre Elijah, un băiețel nigerian de 7 ani, despre vrăjitori, și despre mame: Deborah, mama lui biologică, și Nikki, mama lui adoptivă. Știam ce va gândi Nikki și m-am identificat automat cu ea, dar felul în care Christie Watson descrie gândurile și trăirile lui Elijah m-au făcut să mă opresc și să mă gândesc de mai multe ori. Există lucruri pe care noi (adulții) le luăm drept firești și evidente și nu ne amintim cum am ajuns să le vedem în felul acesta.
    E o carte pentru oamenii care vor să înțeleagă mai multe despre câtă greutate au vorbele părinților în mintea copiilor lor, câtă greutate au vorbele unui lider spiritual în inima enoriașilor lui, despre ce responsabilitate implică orice poziție de autoritate.

6 comentarii:

  1. As vrea sa o citesc si eu. Oare o gasesc in format pdf?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu știu despre pdf, dar elefant-ul o vinde in format electronic. Sau, dacă ai răbdare să ajung la poștă ți-o pot trimite pe a mea :-)

      Ștergere
  2. Orice femeie devine regina, daca este aleasa de Rege...! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. sunt femei ce au fost alese de regi și nu au devenit regine :-)

      Ștergere
  3. nu cunosc cartea dar sigur o caut, imi place cum o prezinti!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Îți mulțumesc pentru încurajare. Încerc să-mi depășesc niște limitări: pe cât de vocală sunt în discursurile interioare, pe atât de succintă sunt în comunicările exterioare. Încerc să echilibrez puțin balanța asta, ceea ce mă duce la a doua parte a problemei: cele mai multe din prezentări vor fi copilărești și stângace, dar am speranțe că exersând voi evolua :-)

      Ștergere