miercuri, ianuarie 27, 2010

Ani, zile, ore

    Aseara, in timp ce fi'miu (~5 ani) se vaita de zor ca "ce departe e vacanta de vara si ce mult mai am de asteptat pana atunci, vreau sa fie acum!", ma intrebam cand am trecut de la "wow, ce mult dureaza un an" la "365 de zile sunt prea putine intr-un an, ce sa mai zic de 24 de ore intr-o zi?"
    Pana la o varsta (pe care o sau nu o constientizam) traim in prezent, apoi prezentul dispare si avem trecut si viitor, lucruri care s-au intamplat si lucruri care se vor intampla, dar nu mai exista prezent. Doar evenimente exceptionale ne fac constienti de "acum".
    Alex se trezeste de dimineata si are asternuta in fata lui o zi intreaga pe care o umple si de care se bucura/supara pe masura ce vine. Si o traieste din plin (dovada somnul adanc in care pica pe la 9 seara).
    Subsemnata se trezeste si incepe "aha, azi e miercuri, mai sunt 3 zile pana la weekend, trebuie sa ..." si urmeaza o lista mai complicata sau mai putin complicata in functie de zi. Nu mai am in fata 12-14 ore pe care le voi umple cu experiente uimitoare ci 12-14 ore care nu-mi ajung sa fac tot ceea ce trebuie sa fac. Desigur nu e intotdeauna asa, exista si zile in care cele 12-14 ore ma umplu de bucurii si de amintiri frumoase, zile care compenseaza. Dar media ....
    As mai vrea sa adaug aici si tiparele in care ne formam mintea pe masura ce traim, acele pre-judecati care ne fac viata mai usoara dar si ceva mai lipsita de consistenta. Am in minte imaginea unei site (din aceea de cernut faina) din ce in ce mai rara prin care timpul trece din ce in ce mai usor odata cu acumularea de noi informatii. Nu ne mai raman asa de multe lucruri in care sa agatam timpul din zi.
PS:
    Textul acesta a inceput ca un comentariu la un post al Irinei dar pentru ca s-a lungit nepoliticos de mult l-am transformat in ceea ce este el acum.

2 comentarii: