joi, ianuarie 21, 2010

Melancolii de mama (2)

    La prima lui serbare de la gradinita, Alex (trei ani la vremea aceea) stia toate poeziile si cantecelele din program. De fapt cred ca toti le stiau pentru ca le invatasera repetandu-le impreuna. Dar cel mai mult ii placea o poezioara despre un fulg de zapada.
    Serile trecute ma uitam la dvd-ul cu serbarea de anul acesta. Serbare la care n-au fost prezenti parinti/bunici pe motiv ca avem epidemie de gripa, asa ca ne-am multumit cu niste poze si un dvd. Am avut surpriza sa aud aceeasi poezie de acum doi ani, spusa de data asta de toata clasa in cor, insa cu aceeasi gestica: mana la obraz, mana la nas, mana la umar, gest larg.
    Versurile ma leagana si azi, nu stiu ale cui sunt, le transcriu aici de pe hartiuta pe care am primit-o de la gradinita acum doi ani.
Pe obraz, pe nas, pe umar,
Tot cad fulgii fara numar
S-a oprit in palma unul.
Iute, iute, inchid pumnul.
Desfac pumnul.
Unde-i fulgul?
Am in mana-un strop de roua
Sau un bob de apa? ploua?
S-a topit in mana mea
Ca o lacrima de nea


    PS: Alex s-a uitat si el la dvd-ul cu serbarea. De vreo 4-5 ori. De fiecare data a cantat toate cantecelele, a recitat toate poeziile, a dansat toate dansurile (m-a convins si pe mine sa le dansez odata), si s-a entuziasmat de fiecare data cand ajungea la partea cu Mosul.
Sunt foarte mandra de el.

5 comentarii:

  1. Stiu poezia. Nu mai stiu daca de la serbare, cert e ca e printre primele (si de altfel putinele) poezii pe care Cristi mi le-a spus de la gradinita. Si noua ne-a placut tare mult. Cristian o spunea fara 2 versuri, acum imi dau seama ca el n-o retinuse pe toata... Si tot asa, cu mimica. Fara de care atunci nu cred ca as fi inteles exact mesajul.

    RăspundețiȘtergere
  2. Germina, banuiesc ca nici tu nu stii cine e autorul, nu?

    RăspundețiȘtergere
  3. Hihi, stiu poezeaua:

    http:\\madelin.wordpress.com/2007/12/21/zana-fulgilor-de-nea\

    RăspundețiȘtergere
  4. Madelin, cred ca noi o sa o stim mult timp dupa ce ei (copiii) o vor fi uitat....

    RăspundețiȘtergere