luni, martie 29, 2010

Ann Granger: Fran Varady

    N-am citit nimic de Ann Granger pana la Misterul Mortii Din Strada Jubilee. Am cumparat-o de la Nemira cu vreo doua luni in urma pentru ca parea interesanta (plus era ieftina). Am cumparat atunci mai multe carti, in special pentru copii, pentru ca eram in criza de povesti si vroiam ceva nou de citit seara la culcare.
    Incercand sa scriu cateva cuvinte despre cartulie (240 pagini) am intrebat la google si la GoodReads ce stie despre ea (cartea) si despre mama ei (scriitoarea). Si am aflat ca tanti Ann Granger este destul de populara ca scriitoare de romane politiste, iar Fran Varady are o intreaga serie dedicata.
    La prima citire e o carte simpluta, pe alocuri captivanta si chiar credibila pana la un punct.
    Numele original al romanului Misterul Mortii Din Strada Jubilee este Asking for trouble, mult mai potrivit cu actiunea cartii decat echivalentul romanesc.
    Despre sirul intamplarilor din carte n-am sa zic nimic pentru ca nu-i nimic de zis in plus, iar personajele, in afara de Fran si James Monkton, sunt destul de vagi (bine, unele dintre ele sunt de-a dreptul sterse, vezi Janice Morgan, dar nici cu Ganesh Patel nu m-as lauda prea tare).
    Pentru detalieri aici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu