marți, decembrie 22, 2009

motivationale

Am un cont pe Twitter. No big deal. Citesc rar ce se scrie acolo, cam o data la cateva zile. Scriu si mai rar (traiesc cu senzatia ca toate lucrurile importante s-au spus deja si le detaliez doar pentru cei foarte apropiati - no need for twitter). Il folosesc ca sa aflu ce se mai intampla din mai multe surse. De dimineata l-am deschis ca sa vad care mai e starea de spirit a oamenilor in online. Si am dat peste link-ul asta Cele 10 reguli ale devenirii tale ca om. Nu spune nimic nou. De cel putin 15 ani tot redescopar lucrurile enumerate acolo (nu-s singura, vezi regula 10).
Insa sunt scrise atat de clar si de simplu incat am simtit nevoia sa le aduc si aici:

1. Vei primi un corp. poate sa-ti placa sau nu, corpul este al tau sa-l ai pentru toata perioada vietii.
2. Vei invata lectii. Esti inscris intr-o scoala informala, numita “viata”.
3. Nu exista greseli, sunt numai lectii. Cresterea este un proces al incercarilor, erorilor si al experimentarii. Experimentele “ratate” sunt la fel de importante ca si cele care reusesc.
4. Lectiile vor fi repetate pana cand sunt invatate. O lectie iti va fi prezentata sub mai multe forme, pana cand o inveti. Dupa ce ai invatat-o, vei putea trece la urmatoarea.
5. Lectiile din care vei invata nu se vor termina nicicand. Nici o parte a vietii nu este lipsita de ele. Daca esti viu, inseamna ca mai sunt inca lectii de invatat.
6. “Acolo nu este un loc mai bun decat “aici”. Cand “acolo”-ul tau a devenit “aici”, pur si simplu vei avea inca un “acolo” care va arata mai bine decat “aici”.
7. Ceilalti sunt doar niste reflectari ale tale. Nu poti iubi sau uri un aspect al celeilalte persoane decat daca reflecta ceva ce iubesti sau urasti la tine.
8. Ce realizezi in viata depinde de tine. Ai toate instrumentele si resursele de care ai nevoie. Ce faci cu ele depinde – iarasi! – numai de tine. Alegerea iti apartine.
9. Toate raspunsurile sunt in tine. Raspunsurile la intrebarile vietii sunt in tine. Tot ce ai nevoie este sa fii atent, sa asculti si sa ai incredere.
10. Vei uita toate acestea.


1 - evident dar greu de acceptat. Mai calc pe alaturi, dar de cele mai multe ori sunt ok cu mine
2,3,4,5 - le-am asimilat. Ma feresc de depresii permanente.
6 - teoretic, mda. Practic sunt cu mult mai conservatoare decat mi-ar place.
7,8,9 - ar putea parea descrierea de dictionar a egoismului. Dar nu e asa. Abia cand reusesti sa iti centrezi universul in tine si sa ramai echilibrat poti intelege ca ceilalti sunt diferiti de tine si ii poti intelege ca persoane separate de tine. E cea mai grea lectie pe care incepem sa o invatam din clipa in care ne nastem.
10 :-), o, da.

[usor patetica zilele astea - de la sarbatori, imi va trece]

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu