luni, februarie 05, 2024

Un lucru absolut remarcabil, Hank Green
    Am devenit familiară cu Hank Green datorită podcastului Dear Hank and John, despre care am auzit la 99% Invisible pentru că mi-a plăcut foarte mult The Anthropocene Reviewed al lui John Green, despre care am aflat într-un episod de Revisionist History a lui Malcolm Gladwell. De aici mai departe memoria mă trădează, nu-mi amintesc cum am ajuns să-l ascult pe Gladwell sau cum l-am descoperit pe Roman Mars (va trebui la un moment dat să scriu și despre cărțile lui Malcolm Gladwell pe care le-am citit pe nerăsuflate, si despre cele ale lui John Green, si despre vocea memorabilă a lui Roman Mars).

    Cartea de față, Un lucru absolut remarcabil, are la bază o idee foarte faină - contactul cu o civilizatie extraterestră super-avansată si foarte benevolentă, și impactul unui asemenea eveniment asupra omenirii- și e presărată cu tot felul de detalii frumoase, cum ar fi numele protagonistei (April May), impactul multimedia asupra opiniilor și sentimentelor, manipulare, consumerism, și tot așa. 

    Hank Green și-a turnat întreaga personalitate în cartea asta, ceea ce te face să nu poți să o lași din mână. Desigur, dacă îți place tipul de scriere ușor sarcastic, curios, imaginativ, plin de detalii științifice și decorat cu devieri surprinzătoare de la subiect.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu