marți, ianuarie 05, 2016

Cartile din 2015

    In 2015 am citit mult mai putin ( doar 17 carti sau  6426 de pagini ) decat in 2014 (50 de carti sau 14013 de pagini) si nici nu am citit toate cartile pe care mi le propusesem. Au ramas in asteptare Idiotul (pe care o savurez in prezent), Nopti albe si Eternul sot, toate ale lui Feodor Dostoievski.
Dar mi-a placut. Mi-a placut ritmul, mi-a placut ca n-am mai avut stresul anului anterior ("O, Doamne, se termina anul si eu nu mi-am indeplinit targetul"), mi-a placut chiar si faptul ca au fost saptamani in care nu am deschis nici o carte (si nu m-am simtit vinovata).
    Imi propusesem, la inceputul anului trecut, sa citesc 10 carti si sa includ in ele toate titlurile lui Dostoievski pe care le aveam (Adolescentul, Crima si Pedeapsa, Idiotul, Nopti Albe si Eternul Sot). Ce nu stiam la momentul respectiv era ca nu pot sa inghit atata literatura buna :) (de fapt cartile lui Dostoievski au fost cele care m-au facut sa iau o pauza de cateva saptamani de la citit).
    Si acum cateva repere numerice pentru realista din mine:
  • Cea mai scurta carte citita a fost a lui Steinbeck: Soareci si oameni (156 de pagini)
  • Cea mai voluminoasa carte a fost Sticletele, Donna Tartt (1108 de pagini scrise marunt)
  • Cea mai citita (dintre cartile citite de mine) a fost .... pam-pam ... Divergent, Veronica Roth (2.295.488 de oameni au raportat ca au citit cartea asta, doar pe Goodreads)
  • Cea mai putin populara - Nopti albe pentru Minerva a Rodicai Ojog-Brasoveanu (102 cititori)
  • Cea mai bine cotata carte pe GoodReads (desigur, dintre cele citite de mine in 2015) a fost o carte pe care nu ma asteptam sa o citesc anul acesta: A Thousand Splendid Suns a lui Khaled Hosseini (i-am dat doar 4 stele pentru ca ultimele 20 de pagini parca sunt scrise de altcineva) 
  • Doar 2 carti au primit 5 stele: Sticletele Donnei Tartt si Crima si pedeapsa a lui Dostoievski, restul parandu-mi de 3 sau 4 stele. Au existat si 2 carti de 2 stele: Nopti albe pentru Minerva si (sic) Divergent
    Si lista completa, in ordinea citirii: 

4 comentarii:

  1. Eu nu-mi fixez target cu cartile pe care sa le parcurg peste an caci niciodata nu reusesc sa-l indeplinesc. Insa imi place mult sa descopar carti de existenta carora nici nu stiam si sa le devorez pana la ultima pagina.

    RăspundețiȘtergere
  2. cu target sau nu, cărți frumoase îți doresc în 2016!

    RăspundețiȘtergere
  3. ce bine-mi pare ca aflu si eu de unele carti!:) Ioana p.s. nu m-am gandit niciodata la un target pentru citit, dar mi-ai dat o idee interesanta! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cu mare drag (dar sa stii ca ideea nu e a mea :) Goodreads are meritul pentru asta)

      Ștergere