marți, octombrie 12, 2010

Valul de Lumina

    Aflu de la Ziarul Copiilor ca 15 octombrie a fost desemnata Ziua internationala a comemorarii bebelusilor si a copiilor in mai multe state de pe glob printre care si Romania. In aceasta zi, la ora 19 (ora locala a fiecaruia), se vor aprinde lumanari pentru comemorarea copiilor plecati prea repede dintre noi.
    Romania participa cu 11 orase in care se vor aprinde in locuri speciale lumanari la ora 19:
* Bucuresti - in parcul din fata Ateneului Roman
* Botosani - Foisorul din Parcul Central
* Brasov - Piata Sfatului
* Buzau - in fata Catedralei municipale Sfantul Sava de la Buzau, la Bisericuta Copiilor
* Cluj Napoca -
* Constanta – Parcul Arheologic
* Dej - Biserica Ortodoxa Sfintii Mihail si Gavril, str. Gutinului
* Marghita – in Cimitirul Ortodox
* Oradea – Parcul Copiilor – Rogerius
* Satu Mare -
* Sibiu - in curtea Catedralei de pe strada Mihai Viteazul
    Cei care, ca mine, nu vor putea ajunge la nici unul din locurile enumerate pot aprinde o lumanare acolo unde se afla. Eu voi intra, probabil, intr-o biserica pentru a aprinde o lumanare si a spune o rugaciune pentru Mihai.
    Mai multe detalii despre Ziua internationala a comemorarii bebelusilor si a copiilor puteti afla de la organizatia E.M.M.A. unde veti gasi o mana de oameni inimosi, gata sa ajute si sa sustina familiile care au trecut printr-o astfel de incercare.
    Pentru Satu Mare si Cluj Napoca nu am aflat inca locul exact in care se va desfasura evenimentul dar pe site-ul organizatiei E.M.M.A vezi gasi date de contact pentru persoanele responsabile de organizare din fiecare localitate.

Completare
    Pentru Cluj Napoca, am aflat de la doamna Laura Trosan careia ii multumesc pe aceasta cale, locatia aleasa este Biserica Studentilor din Hasdeu.

2 comentarii: