marți, iunie 15, 2010

Masina Timpului si ABCDino

    Mai intai am aflat de Masina Timpului Geologic, in luna martie, de pe Ziarul Copiilor. Apoi am sunat la Muzeul de Geologie ca sa ne inscriem si am aflat ca mai exista un program pentru copilasi cu varsta in jurul cifrei magice 6: ABCDino. Ne-am inscris la amandoua: Masina Timpului in prima sambata din luna, ABCDino in a doua sambata din luna.
    Prima oara am mers cu inima oarecum stransa pentru ca Alex era mofturos, cusurgiu si chibitos: "da' de ce sa merg?", "da' e plictisitor", "dureaza prea mult si nu mai am timp de desene", si altele la fel. Asa reactioneaza Alex cand e vorba de ceva nou: ii e frica si se opune, este conservator. Noi l-am incurajat si ne-am prezentat plini de interes si bine am facut caci a fost incantat de fiecare data. Ba mai mult, pentru ca sambata trecuta n-a putut sa ajunga a fost un pic tristut ("da' acolo invat lucruri interesanteeeee....").

    Copiii deseneaza, modeleaza, lipesc, mai vad un filmulet despre dinozauri, si in tot acest timp invata despre erele geologice si despre cum s-a dezvoltat viata pe pamant.
 
    Atelierele se desfasoara la demisolul Muzeului de Geologie si sunt sustinute de doua doamne dragute si cu mare lipici la copii.

    In timp ce copiii erau ocupati cu pterozauri, Archaeopteryx si amfibieni, noi am vizitat Muzeul prafuit si slab luminat. Nu l-am dat gata intr-o singura vizita a fost nevoie de doua, am citit toate explicatiile si ne-am aplecat la fiecare exponat. Nu ne-a displacut muzeul dar ar castiga mult de pe urma unei curatenii.
    Tot frecventand Muzeul in ultimele 3 luni, am observat ca sunt plini de activitati pentru copii, cum se termina unele incep altele, asa ca o sa mai trecem pe acolo.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu