vineri, iunie 18, 2010

Vama Veche ( - Kaliakra - Balchik )

    Duminica 23 mai 2010 s-a serbat sarbatoarea Rusaliilor, cunoscuta si sub numele de Pogorarea Duhului Sfant - inceputul bisericii crestine. Pentru ca suntem o tara in care Biserica Ortodoxa este biserica nationala primim ca sarbatoare legala a doua zi de Rusalii, in cazul anului prezent 24 mai. Astfel cu doua zile libere in buzunar, care se anuntau ploioase (zilele, nu buzunarele), ne-am hotarat sa vedem Balcicul. Fara copil caci copilul nu agreeaza plimbarile lungi prin ploaie, si nu tineam sa-l chinuim pentru placerea noastra.
    Din capul locului as vrea sa spun ca am pareri (negative) preconcepute despre Bulgaria pe care am tranzitat-o de vreo 4 ori, de fiecare data cu inima stransa. Dar am zis sa facem o incercare. Asa am plecat sambata, pe o ploaie cu spume,  spre Vama Veche. In Vama nici urma de ploaie. Am gasit-o asa cum imi place mie sa o gasesc: cu putini oameni, toti relaxati, fara figuri. Am mancat ceva la una din terasele de langa plaja, ne-am luat patura din portbagaj si ne-am intins pe nisip.
(click pe poze le face mai mari)

Urmeaza partea 2.

2 comentarii:

  1. Superbe fotografii. Coloana a 3-a nu se vede in totalitate...

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc Germina, de apreciere si de atentionare. De fapt nu se vedeau coloanele 3 si 4. Le-am rearanjat acum, sper ca e mai bine.

    RăspundețiȘtergere