luni, ianuarie 07, 2013

5 locuri unde sa NU ceri sfaturi cand ai probleme in casnicie

    Despre  iMOM si "pastilele" lor zilnice am mai pomenit pe aici asa ca o sa povestesc si despre articolul asta 5 Places NOT to Get Marriage Advice, poate cineva (vreodata) va avea nevoie de el.
    Pe scurt se discuta despre faptul ca orice relatie are nevoie de munca si ca orice relatie va trece inevitabil prin niste momente grele. Ce facem in momentele respective? Renuntam? Ne inchidem in noi? Cerem ajutor?
    Raspunsul este evident: cerem ajutor. Dar de la cine? Sau mai intai: de la cine NU cerem ajutor?

1. De la un prieten de sex opus: evident, dar trebuie mentionat: cu cele mai bune intentii in minte tot se formeaza o legatura emotionala care nu-si are locul si care se va adauga la problemele initiale ale cuplului. Daca avem nevoie de un umar pe care sa ne plangem alegem unul de genul nostru.
2. De la cei cu probleme in casnicie: e o tendinta naturala sa ne intoarcem catre cei care trec prin acelasi lucru ca si noi, care ne vor valida sentimentele, ne vor spune ceea ce vrem sa auzim "crede-ma, stiu prin ce treci, ai dreptate". Dar nu e o miscare inteligenta: avem nevoie de sfatul si sustinerea cuiva care a trecut invingator prin astfel de incercari.
3. Oameni care nu impart aceleasi valori cu tine: daca cel cu care te sfatuiesti nu are aceleasi prioritati ca si tine, sansele unui real ajutor tind spre zero.
4. Barfitorii: oricat de suparati suntem pe jumatatea noastra, ea/el merita sa fie protejat de "gura lumii". Noi mai avem o zicala in sensul acesta: "rufele murdare se spala in familie".
5. Parintii nostri: aici poate parea contraintuitiv DAR, parintii nostrii sunt cei mai afectati cand cineva ne raneste (desi intre comentariile articolului din link veti gasi o mama care a spus de la inceput ca in orice disputa ea va lua partea ginerelui) si cu greu (daca vreodata) vor mai putea avea incredere in sotul/sotia noastra. Chiar si atunci cand noi ne vom fi impacat si vom fi foarte fericiti, parintii nostrii nu vor mai fi 100% alaturi de noi.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu