miercuri, septembrie 18, 2013

Concediu 2013 - Acvariul din Tulcea

    Acvariul din Tulcea, cunoscut si sub numele de Centrul Muzeal Ecoturistic Delta Dunarii, este cel mai impresionant acvariu din Romania. Adapostit intr-o cladire cu 3 etaje (subsol, parter si un etaj superior), acvariul are o sectiune dedicata evolutiei cursului Dunarii, una dedicata faunei si florei din Delta Dunarii, una dedicata habitatelor umane din Delta si o sectiune dedicata pestilor, respectiv acvariul.
    Interiorul cladirii este curat, ingrijit si luminos (daca ati vizitat vreodata Muzeul de Geologie din Bucuresti stiti de ce m-au impresionat placut aceste lucruri). Peretii sunt decorati cu fotografii foarte reusite din Delta.

    Sectiunea dedicata cursului Dunarii are la dispozitie harti interactive din diferite perioade ale formarii Deltei Dunarii care i-au incantat pe baieti.



    Dioramele cu flora si fauna Deltei Dunarii sunt insotite de sunetele specifice zonei si au incantat-o pana si pe Ana. Spatiile se luminau si sunetele erau declansate de senzorii de proximitate dand senzatia ca fauna prindea viata la apropierea noastra.



    Sectiunea dedicata satului traditional din Delta m-a cam bagat in sperieti, dar este doar vina mea: mi-e frica de manechine (pediofobie in limbaj stiintific :)).


    Mi-a placut, insa, inventivitatea uneltelor. Cui nu-i place o lingura mesterita dintr-o scoica?


    La etaj era gazduita o mica expozitie de animale si pasari exotice cu papagali, si canguri, si tigri, si ornitorinc (animalul acesta este slabiciunea mea, pana si numele are ceva deosebit). Tot la etaj este amenajat un spatiu de joaca si activitati pentru copii.



    Acvariul este amenajat sub forma unui labirint (foarte tentant pentru copii, si nu numai) si are tot felul de tunele si intranduri in acvariile pestilor, asa ca privelistea e captivanta. Alex ar fi vrut sa mai stam sa mai vedem filmuletele de pe consolele multimedia dispuse prin tot muzeul, dar fratii lui mai mici erau deja obositi si flamanzi. Asa ca, daca mergeti, pregatiti-va sa petreceti cateva ore in cadrul Complexului Muzeal.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu