luni, septembrie 09, 2013

Concediu 2013 - Grindul Lupilor

    Grindul Lupilor este o fasie lunga de nisip intre lacurile Zmeica si Sinoe (Sinoe este si numele localitatii in care ne-am cazat noi). Intre cele doua lacuri exista un numar de canale ce previn inundarea limbii de pamant. Incepand de la Canalul 2 (singurul pe care l-am vazut noi) incepe zona strict protejata "Grindul Lupilor", un paradis pentru o sumedenie de pasari.
    Pentru ca aveam cu noi copii cu varste intre 2 si 9 ani nu ne-am aventurat prea mult in interiorul rezervatiei, dar ne-am propus sa ne intoarcem peste cativa ani cand si cel mai mic membru al familiei va fi capabil sa parcurga drumul respectiv pe propriile picioare. Chiar si asa am vazut o multime de pupeze, prigorii, granguri si rate salbatice.
    Putin inainte de intrarea in rezervatie exista doua pensiuni (al caror nume nu l-am retinut), una finisata si una in reconstructie. La cea in reconstructie am poposit sa povestim cu nenea care avea grija de loc. Din spusele sale, pensiunea arsese in anul anterior intr-un incediu provocat de un fulger/trasnet si o reconstruiau incet-incet.


    Tot nenea ne-a aratat si pontonul, serpii care isi faceau digestia la soare si ne-a lasat sa ne cataram in barcile lui, insa le-a interzis copiilor sa arunce cu pietre in apa caci piatra este lucru rar in delta.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu