joi, septembrie 05, 2013

Concediu 2013 - marea

    Conform cu dictonul pe care orice parinte cu mai mult de un copil il stie - diversitatea este cheia succesului - nu ne-am multumit cu piscina si locul de joaca de la pensiunea care ne-a primit cu bratele deschise, ci, dupa doua zile de acomodare cu spatiul, am luat drumul catre plaja. 
    Despre plaja de la Vadu auzisem de cativa ani ca e o plaja retrasa spre salbatica, asa ca am zis sa o incercam. Plaja e destul de accesibila pentru o rezervatie, dar pe noi n-a putut decat sa ne bucure acest aspect. 
    Desi ne-am nimerit pentru prima data acolo intr-o duminica, plaja nu era catusi de putin aglomerata si le permitea copiilor o mare libertate de miscare, caci puteam sa-i supraveghem pe o raza destul de mare. De fapt, asa cum am observat a doua oara cand am ajuns pe plaja respectiva (intr-o marti dimineata), in duminica respectiva plaja putea fi considerata aglomerata, densitatea normala de oameni fiind undeva catre 3 grupuri de cate 4-5 persoane cat vedeai cu ochii.


    Apa marii (aspect foarte important pentru mine) era curata, intrarea in apa destul de lina iar malul era presarat cu scoici. 


    In pauzele dintre balaceli copiii s-au indeletnicit cu ce se indeletnicesc, in genere, copiii pe plaja: sapat gropi care mai de care mai adanci, constructia de cazemate, caratul apei din mare pe mal, certatul pe lopatele si galetuse si (in final) munca in echipa.






    Ana a incercat amuzata si putin inot, iar intr-una din zile a avut si o intalnire prea apropiata cu o meduza (care s-a terminat cu bine).


    Pentru ca nu am servit plaja in fiecare zi din concediu si copiii cei mari sunt foarte greu de multumit in legatura cu numarul orelor petrecute pe plaja, am facut un compromis(bun, rau - nu stiu, dar a functionat pentru noi): la ora 11 toata lumea se dadea cu crema de protectie, se imbraca si se parca sub umbrela unde ramanea pana la ora 15. In afara asteptatelor proteste - "NU E DREPT!!!" - nimeni n-a avut de suferit in nici un fel, ba mai mult au avut loc variate momente de tandrete.

tandreturi

suparari
    Ana nu a ratat nici un moment pentru a zambi fotogenic catre aparat.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu